BröllopsGuiden

Sök:

ELLER

20 mest aktiva

(de senaste 30 dagarna)

10 nya bloggar

(de 10 senast startade)
» annasundhedenphotography
» ivarsdotter
» elsajohansson
» Mbergman
» alltid_vi
» sommarlycka
» henric71
» trestel
» herrfruluu
» Shshaaii

LoowFotografis blogg

« September 2018 »
TI ON TO FR
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

POSTAT 2017-10-30 08:46:27

Vi är inte så bekväma framför kameran. Vad kan vi tänka på när det är dags?

De flesta är rätt ovana att stå framför en kamera som en modell. Men ibland kan det bästa vara att bara koppla bort fotografen och vara med varandra.

Var beredda på att vilja kramas och pussas. Ni ska stå (väldigt!) nära varandra, se på, känna doften av och ta på varandra. Ju mer kärleksfullt, intensivt och ömsint som ni beundrar varandra - desto bättre kommer bildern att bli. Detta är väl ett generellt koncept som fungerar för de flesta. Men även om ni inte är så fysiska, så låt era ögon få visa era känslor. Se in i varandras ögon och visa - med ert egna kropsspråk - hur mycket ni älskar varandra.

(0) Kommentarer/kommentera Permalänk     Rapportera
POSTAT 2017-09-26 09:00:29

Blir det dyrt med proffsfotograf?

Det behöver inte bli så dyrt. Fråga runt, be om priser och ange din budget. Försök deala och pruta. Många fotografer kan skräddarsy olika paket för att försöka matcha er budget.

I mina ögon är bröllopsbilderna bland det viktigaste att tänka på och således också något som kanske måste få kosta. Tänk framåt. Vad från bröllopsdagen är det viktigaste om 10-20-30 år? Själv har jag förresten fortfarande min mammas bröllopsbild vid min säng. Bildernas värde är bestående.

(0) Kommentarer/kommentera Permalänk     Rapportera
POSTAT 2017-09-25 09:10:17

Ska vi anlita en vän eller en proffsfotograf?

Professionella eller semi-professionella fotografer finns i alla prisklasser. Likaså finns det många amatörer och vänner som har fina kameror och som gärna ställer upp. Det är väldigt ovanligt att amatörer har tillräcklig kunskap och känsla för att kunna mäta sig med proffsen. Tyvärr, är det i de flesta fallen en dålig idé att anlita en kompis eller likande. Helt enkelt för att de inte har det som krävs för att ta bra bröllopsbilder. Dels så behövs ofta utrustning som är snäppet vassare än vad många amatörer har, och dessutom behövs reservutrustning om något går fel. Jag säger inte att det inte går att fotografera med billig kamerautrustning, men det är mycket svårare.

Det är också väldigt viktigt att fotografen har erferenhet av att fotografera människor. När porträttbilderna ska tas så måste fotografen kunna guida och leda brudparet, så att de vet hur de ska stå och vad de ska göra. Detta är kanske den svåraste biten och den som kräver mest erfarenhet. Har din vän vad som krävs i denna uppgift?

Så specifik erfarenhet av att fotografera människor är superviktig. Skillnaden mellan att vara en duktig naturfotograf och en duktig bröllopsfotograf är milsvid. En naturfotograf kan vara i sin egna lilla värld och i stillhet avnjuta en kaffe i en soluppgång utan att behöva säga ett ord. En bröllopsfotograf måste kunna hantera ett högt tempo, ha en förhållandevis hög social kompetens och veta hur andra människor bör hanteras. Så min rekommendation är helt klart att anlita en renodlad bröllopsfotograf.

(0) Kommentarer/kommentera Permalänk     Rapportera
POSTAT 2017-09-22 16:15:48

Varför är jag bröllopsfotograf?

Jag tycker verkligen om bröllop. Inte bara för alla detaljer och känslor som yr runt, utan för att jag personligen verkligen tycker om bröllop.  Äktenskap som sådant är väldigt vackert. Det ultimata sättet att visa varandra att man menar allvar och vill fortsätta att älska och fortsätta att visa varandra kärlek. Förhoppningsvis livet ut. 

Så för mig är ett äktenskap bland det finaste som finns och det tror jag är till stor hjälp när jag försöker beskriva bröllopet med bilder.

Sen är det såklart härligt med allt det andra som kommer med på köpet. Glada människor och festlig stämning. Inte sällan är det soliga sommardagar och är det inte det så är alla ändå glada.

Slutligen så känns det som en så bra sak att få göra för andra. Min kunskap och passion blir till sådan verklig glädje för andra människor. Det förhållandevis lilla jag gör för mina kunder ger dem minnen som de kan ha vid sitt sängbord resten av livet. Detta är kittlande att så lite kan ge sådan mångfaldig lycka.

 

(0) Kommentarer/kommentera Permalänk     Rapportera
annonser
MEDLEM & VERKTYG
Bli medlem gratis och använd alla verktyg

BRÖLLOPSHEMSIDOR
Skapa egen bröllopssida - 35 mallar

KÄNDISBRÖLLOP
Svenska och utländska kändisbröllop

ÅRETS BRÖLLOPSBILDER
12 bröllop varje år ända sen 1997
PLANERINGEN
Planeringskalender, budgetverktyg, fotochecklista m.m.

BLOGGAR
Starta en egen bröllopsblogg och läs alla andras

FORUM
Fråga, svara, skapa omröstningar och tipsa

GÄSTER
Klädkod, möhippa, svensexa, hålla tal m.m.
MODE & STYLING
Brudklänningar, brudfrisyrer, brudgumsmode m.m.

KÖP & SÄLJ
Fynda din brudklänning eller sälj grejer från bröllopet

VIGSELN
Kyrklig, borgerlig, ekologisk eller utomlands

BRÖLLOPSFESTEN
Hyra bord, stolar, tält, recept på bröllopstårta m.m.
Love Your Locals - Till företagsregistret BRÖLLOPSRESAN
Smekmånad, bröllopsresa, bokningstips

HITTA FÖRETAG
Hitta dina lokala bröllopsföretag och e-butiker
Annonsera i företagsregistret

Mer info om tidningen TIDNINGEN
Annonsering
Köp äldre utgåvor
BröllopsGuiden   Facebook Instagram Spotify YouTube Pinterest Twitter Google+
Annonsering webb | Annonsering tidning | Köp tidningen här | Om BröllopsGuiden
This site and its pages are © BröllopsGuiden 1997-2017   Org.nr 556603-1612   BröllopsGuiden Norden AB   Nybrogatan 7   114 34 Stockholm   Karta
Tel: +46 8 545 245 55   E-post: info@brollopsguiden.se