BröllopsGuiden

TEXT ANTON JOHANSSON

Viktigt inför bröllopstårtan

En av bröllopets stora höjdpunkter är tårtan. Redan som barn insåg man hur viktig den var, det var ju den största tårtan man hade sett. Dessutom hade den ofta två små figurer på toppen, föreställande bruden och brudgummen. Det finns många saker att tänka på inför att man ska fixa tårtan till sitt eget giftermål och vi har skrivit ned
de viktigaste punkterna för att hjälpa till.

Var ute i god tid

Det går inte att understryka hur viktigt detta är. Konditorer berättar ofta om folk som vill komma och beställa tårtan bara några dagar innan bröllopet – vilket leder till panik. För det första kan det ta väldigt lång tid att få dit alla detaljer på tårtan. För det andra kan det konditoriet man noga valt ut ha mycket beställningar just då. Så se till att beställ den tidigt, gärna en månad eller i alla fall några veckor i förväg.

Den kända konditorn Mattias Ljungberg var ansvarig för prins Carl Philip och prinsessan Sofias bröllopstårta och berättade att minsta lilla detalj på tårtan kan ta väldigt lång tid att göra om för att få den perfekt.
Bröllopstårta
Foto: David Hepworth, flickr.com

Design och smak

Sedan ska man ju bestämma design på sin tårta och här kan det bli klurigt. Det finns otroligt många typer av tårtor när det kommer till både fyllning, utsmyckning och smak. Börja med att dubbelkolla hur många som ni har bjudit in, så ni har en uppfattning om tårtans storlek. Bestäm er för hur många lager tårtan ska ha och hur den passar in på just ert bröllop när det kommer till både tema och er egen klädsel.
Av tradition ska brudparet ta den första biten av tårtan, och därför vill man gärna att den ska matcha med själva paret. Man rekommenderas att boka in en konsultation med konditoriet för att diskutera fram rätt design samt provsmaka sig fram till den smaken som man vill att tårtan slutligen ska ha.

Konditorlandslaget förklarar bröllopstårtans historia inför Prins Carl Philips bröllop:

Sätta dit en egen prägel

Det kanske viktigaste av allt kvarstår dock. Man måste ju så klart sätta en egen touch på tårtan. Det finns många bra sätt att göra det på. Har brudparet en gemensam kärlek för choklad? Kanske finns en perfekt bild på dem tillsammans som man kan jobba med?
En hobby som utövas tillsammans skulle också kunna passa in bra. Fråga er konditor då han är experten på vad som kan göras och inte göras. Man bör beställa tårtan på ett ställe där de tycker det är kul att göra dem och som man får en bra känsla av. Service och flexibilitet är ett måste när det kommer till att göra en bra bröllopstårta.
Bröllopstårta
Foto: Linda Marklund, flickr.com

Kommentarer (2)

Tack!
SVAR: Vad roligt Ida, och tack detsamma!
Christina BröllopsGuiden 2016-07-01        Anmäl
Bra tips!
Tack för era tips, ni lyckades få mig att planera min tårta i rätt tid, jag hade annars tillhört de som är ute i sista stund. Önskar er på bröllopsguiden en skön sommar.
Ida Andersson 2016-05-27        Anmäl
annonser
MEDLEM & VERKTYG
Bli medlem gratis och använd alla verktyg

BRÖLLOPSHEMSIDOR
Skapa egen bröllopssida - 35 mallar

KÄNDISBRÖLLOP
Svenska och utländska kändisbröllop

ÅRETS BRÖLLOPSBILDER
12 bröllop varje år ända sen 1997
PLANERINGEN
Planeringskalender, budgetverktyg, fotochecklista m.m.

BLOGGAR
Starta en egen bröllopsblogg och läs alla andras

FORUM
Fråga, svara, skapa omröstningar och tipsa

GÄSTER
Klädkod, möhippa, svensexa, hålla tal m.m.
MODE & STYLING
Brudklänningar, brudfrisyrer, brudgumsmode m.m.

KÖP & SÄLJ
Fynda din brudklänning eller sälj grejer från bröllopet

VIGSELN
Kyrklig, borgerlig, ekologisk eller utomlands

BRÖLLOPSFESTEN
Hyra bord, stolar, tält, recept på bröllopstårta m.m.
Love Your Locals - Till företagsregistret BRÖLLOPSRESAN
Smekmånad, bröllopsresa, bokningstips

HITTA FÖRETAG
Hitta dina lokala bröllopsföretag och e-butiker
Annonsera i företagsregistret

Mer info om tidningen TIDNINGEN
Annonsering
Köp äldre utgåvor
BröllopsGuiden   Facebook Instagram Spotify YouTube Pinterest Twitter Google+
Annonsering webb | Annonsering tidning | Köp tidningen här | Om BröllopsGuiden
This site and its pages are © BröllopsGuiden 1997-2017   Org.nr 556603-1612   BröllopsGuiden Norden AB   Nybrogatan 7   114 34 Stockholm   Karta
Tel: +46 8 545 245 55   E-post: info@brollopsguiden.se